Vocal

Gerard Palou i Martos

Des de ben petit que vaig a les platges de Calella; per tant sempre havia vist les Illes Formigues de lluny.
Els homes grans que solien anar-hi a pescar o a bussejar, m’explicaven històries de peixos i animalons meravellosos que habitaven al seu fons.

De més gran, vaig començar a fer submarinisme jo també (ara fa uns 18 anys),i vaig quedar-me bocabadat de la vida i els colors que tenien els arxipèlags.

Des de llavors fins avui dia, que segueixo bussejant, he pogut veure la degradació i extinció de la vida marina que hi ha hagut a la zona. Així doncs, quan penso en les històries que m’explicaven de petit, estic convençut que no exageraven amb la quantitat de peix que devia haver-hi fa 50 anys. Sé per experiència que la disminució de la fauna i la flora marines és un fet real esdevingut en aquesta àrea tan explotada. Per tant, ara només busco la manera de tornar a recuperar aquesta riquesa submarina perduda, tot intentant conscienciar la gent de la importància de conservar i protegir la zona.

Salut,

Gerard Palou

Poseidon Calella