Amics de les Illes Formigues

Som un grup de persones que estimem el mar i el nostre territori, i que estem sensibilitzats per la conservació del litoral i per l’ús sostenible dels recursos marins.

Pretenem conscienciar a tothom que cal preservar el nostre patrimoni natural, i en concret, el tram de costa situat entre el Ullastres i cala Castell, i que inclou les illes Formigues.

De procedència diversa, entre nosaltres hi ha gent de totes les edats i professionals de tots els sectors (comerç, turisme, pesca, ensenyament,…). I ens uneix l’amor pel que és nostre i que volem llegar als nostres fills en les millors condicions possibles.

OBJECTIUS

 • Conscienciar a tothom del valor del nostre entorn natural i de la necessitat de protegir –lo.
 • Promoure diverses actuacions destinades a la protecció del nostre litoral:
  Vetllar perquè les flotes pesqueres que pesquen a la nostra àrea geogràfica, compleixin la normativa que no permet practicar la pesca d’arrossegament per sobre els 50 m de fondària. Els pescadors de Palamós, molt involucrats a la nostra associació, ja s’han compromès a respectar estrictament aquesta normativa.
 • Lluitar per la bona pràctica de la pesca artesanal.
 • Impulsar la instal·lació de boies ecològiques per a impedir la degradació dels fons marins provocada pel fondeig d’embarcacions esportives.
 • Aconseguir el tractament adequat d’aigües i residus de les poblacions properes, per a evitar el vessament de substàncies contaminants i deixalles al mar.
 • Vetllar perquè els usuaris del mar respectin l’entorn (bones pràctiques de fondeig, pesca esportiva, submarinisme, us de les platges, etc.) i evitin la contaminació de tota mena (deixalles, contaminació acústica, etc.).
 • Dur a terme activitats formatives amb la finalitat de donar a conèixer el medi marí, la importància que té per a la nostra vida, les amenaces que pateix, i què podem fer cadascú de nosaltres per a col·laborar en la seva preservació.
 • Actuar d’interlocutors amb les administracions per a promoure totes les accions que els ‘Amics de les Formigues’ i la resta d’habitants i visitants de la zona, creguin convenient endegar en pro de la conservació del nostre medi natural i de la biodiversitat del mateix.
 • Implicar als habitants i visitants de la zona en la lluita contra els abusos que es cometin contra el nostre patrimoni, i també en la lluita pel compliment de la normativa.

MOTIVACIÓ

El nostre entorn natural, situat al bell mig de la Costa Brava, és sense dubte privilegiat en bellesa i diversitat. Creiem que és un deure de tots intentar preservar-lo pels nostres descendents i per a la resta de la humanitat. Però també pensem que la conservació i l’ús sostenible del medi natural només es pot aconseguir amb la col·laboració de tots.

Per això demanem a la població que s’adhereixi a la nostra associació i ens doni suport en el dia a dia per a assolir els nostres objectius.

CÀRRECS ASSOCIACIÓ

Jordi Sistach i Roure

President

Gerard Palou i Martos

Vicepresident

Isabel Ruiz i Margalef

Secretària

Carles Viñals Corbí

Tresorer

Gemma Font Cervera

Vocal

Toni Campos Lara

Vocal

Ramon Peña Sabat

Vocal

Josep Gispert Ciurana

Vocal

Francesc Banaiges Samarra

Vocal

Lluís Martí Serrano

Vocal

Josep Gispert Ciurana

Vocal

Antoni Vega Amores

Vocal

Miriam Agustí Haaksma

Vocal

Ramon Casabayó Valls

Vocal

Xavi Salvador Costa

Vocal

+ 338

ASSOCIATS

Recorda! Et necessitem!!! 

Pretenem conscienciar a tothom que cal preservar el nostre patrimoni natural, i en concret, el tram de costa situat entre el Ullastres i cala Castell, i que inclou les illes Formigues.

A més comptem amb el patrocini i ajuda de ...