Presidenta

Isabel Ruiz i Margalef

M’agrada el mar, m’agrada Palamós, m’agrada l’entorn on he nascut i visc.
Aquestes roques granítiques de les Illes Formigues formen part del meu paisatge vital, les veig des de la finestra de casa, les gaudeixo des de la cala estreta, quan baixo a fer immersió o quan navego. Són protagonistes de llegendes i batalles. En definitiva un patrimoni que els nostres fills també han de poder gaudir, i com diu el President dels Amics de les Illes Formigues, en Jordi Sistach, s’han d’establir uns usos perquè no hi hagin abusos.

Els Amics de les Illes Formigues, som persones arrelades al territori amb diferents anhels i interessos, ningú millor que nosaltres pot cuidar d’allò que és nostre! Per això encoratgem  a l’administració, perquè faci els deures que té encomanats, ni més, ni menys. Des de la Xarxa Natura 2000 aquesta zona ja està reconeguda i protegida a nivell Europeu.

Fa més de 7 anys es pretenia una súper regulació amb la creació d’una reserva marina d’interès pesquer que no va reeixir per no estar suficientment consensuada. Actualment no som capaços ni d’executar el PEIN Castell-Cap Roig que es remunta al 2006. Per tant, si no ens arremanguem no quedarà res, i ho hem de fer plegats, veïns, pescadors, turistes, submarinistes, recreatius, navegants, biòlegs, estudiants, hotelers i restauradors…

A les Illes formigues es va guanyar una batalla naval al 1285 ara tenim una altra  batalla per guanyar i és que aquests illots siguin un viver d’ocells, peixos i algues que garanteixin la continuïtat de la biodiversitat a les Illes Formigues. Hem de poder transmetre a les generacions que vindran allò que els nostres pares ens han ensenyat i nosaltres hem gaudit. No fer-ho va més enllà de la responsabilitat és una greu negligència.

Isabel Ruiz i Margalef