ActualitatSin categoría

Denuncien 2 pescadors

per 19 juliol, 2016 desembre 18th, 2016 No hi ha comentaris encara
Dos pescadors

Denuncien 2 pescadors i un restaurant per comercialitzar peixos il·legalment

Els Agents Rurals han intervingut les captures que estaven comercialitzant fruit de la pesca recreativa- Els dos denunciats tenen molta experiència i participen cada any en campionats

19.07.2016 Diari Girona

E.B. | BEGUR Efectius del Grup de Suport Marí dels Agents Rurals han intervingut els peixos que estaven comercialitzant dos pescadors recreatius subaquàtics en un restaurant de Begur.

Les dues persones denunciades són pescadors subaquàtics recreatius molt experimentats. Des de fa anys participen en els campionats de Catalunya de pesca subaquàtica en la modalitat per equips.

Durant un servei de seguiment i vigilància de la pesca subaquàtica recreativa furtiva, els Agents Rurals van sorprendre, in fraganti, els dos pescadors mentre pesaven les captures a l´interior del restauranton les volien comercialitzar.

Es va intervenir i comissar una partida de 18 captures de peixos amb un pes total de 21 quilos. Les espècies que es comercialitzaven eren exemplars d´anfós o mero (Epinephelus marginatus), déntol (Dentex dentex), sarg imperial (Diplodus cervinus) i orada (Sparus aurata).

Els Agents Rurals també van constatar que els dos pescadors no havien respectat la talla mínimadels exemplars d´anfós o mero. Dels quatre exemplars d´aquesta espècie, tres no tenien la talla mínima i un era de grans dimensions. Quant al pes màxim de captures diari autoritzat per la normativa vigent, tampoc es va respectar.

Els dos pescadors recreatius subaquàtics i l´establiment de restauració hauran de fer front a lessancions previstes en aquests supòsits per la normativa vigent que poden anar dels 151 euros als 30.000 euros.

El comerç il·legal perjudica considerablement el sector professional

El Grup de Suport Marí dels Agents Rurals, segons informen en un comunicat, intensifica aquests serveis especialment durant l´estiu, ja que durant el període de vacances al litoral català creix considerablement l´ocupació, fet que provoca un augment de la demanda i del consum de productes pesquers.

Els Agents Rurals fan vigilància, sobretot, dels espais marins protegits on sovint els pescadors furtius busquen capturar peixos de grans dimensions per oferir al sector de la restauració.

La comercialització de les captures procedents de la pesca recreativa és expressament prohibida per la normativa vigent. Aquestes captures només es poden destinar a l´autoconsum dels mateixos pescadors.

El comerç il·legal perjudica, destaquen a la nota de permsa, “considerablement el sector professional, ja que n´és una competència deslleial“. D´altra banda, aquestes captures es comercialitzen sense cap supervisió ni garantia sanitària alhora que no es garanteix cap traçabilitat, a diferència de les garanties dels productes pesquers del sector de la pesca professional.

Les captures intervingudes i comissades no es van poder lliurar a una entitat de beneficència, ja que no es van poder certificar com a aptes per al consum humà perquè no se’n podìa garantir l’origen. Aquests exemplars es van gestionar i destruir com a residu orgànic.

Envia la teva opinió