ActualitatNoticies i Articles

Denuncien quatre mariscadors furtius que extreien musclos al Cap de Creus

per 2 juny, 2016 desembre 18th, 2016 No hi ha comentaris encara
mariscadors furtius que extreien musclos al Cap de Creus

Trien el marisc de forma il·legal utilitzant equips de respiració autònoma, no tenien llicència, tampoc guia, i incomplir les condicions de permisos de pesca

Font: Diari de Girona 02.06.2016 |

Els Mossos han denunciat quatre mariscadorsque extreien musclos incomplint diversos requeriments. Són quatre homes, d’entre 40 i 50 anys, tots ells de nacionalitat espanyola i veïns de l’Alt i Baix Empordà que varen treure musclos de la zona del Cap de Creus sense permisos.

Els fets es remunten al 19 de maig quan agents de la unitat regional de Medi Ambient de Girona van detectar una embarcació, amb quatre ocupants, per la zona del Cap de Creus. Els Mossos van veure com dues d’aquestes persones van realitzar una immersió amb els seus respectius equips de respiració autònoma i van pujar a l’embarcació amb dues saques.

Mariscadors furtius que extreien musclos al Cap de Creus

Els agents van fer un seguiment discret de l’embarcació fins que va atracar al port de Roses. Un cop allà, la patrulla va realitzar la inspecció pertinent i va trobar dos sacs amb 25 quilos de musclos.

Davant les evidències, els agents van denunciar a les quatre persones per diferents infraccions de la Llei de Pesca i acció Marítimes, concretament, per extreure marisc utilitzant equips de respiració autònoma, per no tenir llicència de mariscador, per tenir mol·lusc sense guia de circulació i per incomplir les condicions establertes en llicencies o els permisos de pesca, de marisqueig o d’extracció de recursos marins.

Un cop denunciats, la patrulla va decomissar la captura així com els equips utilitzats per realitzar-la.

Les denúncies es van trametre al Departament d’Agricultura, Alimentació, Ramaderia i Pesca.

Envia la teva opinió