ArticlesNoticies

Protocol de Bones Pràctiques en el Fondeig

per 6 juliol, 2017 octubre 5th, 2017 No hi ha comentaris encara

Protocol de Bones Pràctiques en el Fondeig i l’Ancoratge al Litoral Català

 

Des d’un punt de vista biològic , tots els ecosistemes aquàtics, així com l’estat dels seus hàbitats, estan relacionats amb els recursos marins vius. Realcí que s’estableix tan ambla seva qualitat com amb la seva quantitat d’aquests. Per tant, des d’una perspectiva científica , ja sigui de forma directa o indirecta, tots ells es considerats d’interès per a l’activitat pesquera.

Entre aquests hàbitats , alguns es caracteritzen per acollir major quantitat d’organismes que en ells troben protecció i recer. Aquests hàbitats esdevenen llocs privilegiats per alimentar i acollir algunes , o totes, les fases vitals de moltes especies d’interès pesquer. Per aquest motiu, aquest hàbitats estan protegits per la legislació pesquera i ambiental internacional, estetal i catalana, i normativament, són considerats d’interès pesquer.

D’acord amb la legislació vigent, les principals hàbits d’interès pesquer presents al Mar mediterrània estan formats per les comunitats de fanerògames marines, els hàbitats de coral·ligen i els fons de maërl o grapissar.

Per tot plegat la generalitat ens ofereix un protocol a seguir per no malmenar aquest fons.

Per més informació cliqueu aquí.

 

Envia la teva opinió