Descoberta dels secrets marins de les Illes Formigues amb una sortida d’esnòrquel

Sortida de descoberta del fons marí

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i l’Associació d’Amics de les Illes Formigues van unir esforços per donar a conèixer i preservar aquest entorn privilegiat a través d’una emocionant sortida de descoberta a través de la pràctica de l’esnòrquel. 

Aquesta activitat va tenir lloc la tarda del passat diumenge 10 de setembre, oferint als participants l’oportunitat d’explorar els fons marins fascinants de les Illes Formigues, un petit arxipèlag situat a uns 1.000 metres davant la costa de Palamós.

Tot un èxit d’activitat

Un total d’una vintena d’aventurers van prendre part en aquesta experiència subaquàtica única. 

Amb l’objectiu de conscienciar sobre la fragilitat de l’entorn marí i la seva importància, dues biòlogues van guiar la sortida, recolzades pel tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament i un membre de l’Associació d’Amics de les Illes Formigues. Aquest equip de guies va compartir coneixements sobre la riquesa de flora i fauna que amaguen els fons marins d’aquesta àrea.

La sortida va començar a les 15:30 h al Dive Center Palamós (Port Marina de Palamós), amb una breu explicació de l’activitat i l’equipament necessari. 

Després d’equipar-se amb ulleres d’esnòrquel, tubs i aletes, els participants van embarcar cap a les illes Formigues a les 16:00 h. 

Un itinerari marí d’aproximadament una hora i mitja va permetre als participants explorar aquest entorn submarí màgic i descobrir les seves meravelles ocultes.

Amb reserva prèvia

Per poder participar en aquesta enriquidora aventura, les persones interessades van realitzar la seva reserva amb antelació a través del web de l’Associació d’Amics de les Illes Formigues. 

La reserva tenia un cost simbòlic de 5 euros, el qual incloïa una samarreta de l’entitat com a obsequi per als participants.

T’expliquem més…

Les Illes Formigues són un grup de quatre petits illots amb fons submarins que varien des dels 9 fins a més de 45 metres de profunditat i que es coneixen per la seva bellesa, aigües cristal·lines i per ser una destinació molt popular entre els practicants d’esnòrquel i el submarinisme, així com per a navegants i excursionistes. 

Aquests fons estan formats principalment per roques de formació granítica, alternant zones rocoses i sorrenques i oferint una rica diversitat d’ambients submarins. 

Molt a prop d’aquest petit arxipèlag, en el passat, va tenir lloc la històrica “batalla naval de les Formigues” el 28 d’agost de l’any 1285, un esdeveniment que ha quedat gravat a la història.

Una experiència per repetir

Explorar els fons marins és una oportunitat única per connectar amb la natura i prendre consciència de la importància de preservar els nostres mars i oceans. 

Aquesta sortida d’esnòrquel a les Illes Formigues ha estat una experiència educativa i enriquidora que ha marcat a tots els participants, recordant-nos la necessitat de continuar treballant en la protecció d’aquests espais naturals tan especials.

 

Envia la teva opinió