Fem del plàstic una obra d’art

Voleu saber el com?

El passat dissabte 27 de maig, es va dur a terme una iniciativa inoblidable: diferents centres de busseig, des de Cadaqués a Palamós, van participar en la recollida de brossa del fons marí més multitudinària dels darrers anys a la Costa Brava.

Diferents col·lectius, un únic objectiu

Fer del plàstic una obra d’art. Aquest és l’objectiu que han perseguit diferents col·lectius de l’Empordà i ja podem dir que la iniciativa, organitzada per Aigua Acabada de Fer, ha sigut un èxit rotund.

Cadaqués Divers, Mateua Dive, Unisub l’Estartit, H20 Palamós i Palamós Dive Center van ser els principals centres participants d’aquesta recollida de brossa marina, i van aconseguir aglutinar a molta gent… i amb moltes ganes de col·laborar.

De la recollida a la creació

Un cop feta la recollida, ara toca convertir tot aquest plàstic en obres d’art. I aquest és el repte a què s’enfronten tres artistes reconeguts del nostre territori, Eudald De Juana, Enric Pladevall i Martí Galià, amb la col·laboració de quatre artistes emergents de la prestigiosa Barcelona Academy of Art: Paloma Argibay, Javier de Mendoza, Sonia Benitez i Dickson Jana.

Ja hi han començat a treballar i aquest mes de juliol, les escultures marines que hagin creat seran exposades a cinc restaurants reconeguts de l’Empordà. Restaurants, tots ells, que aposten per un servei d’aigua de qualitat i pel compromís de reduir l’ús de plàstic i residus innecessaris a la restauració, per això mateix s’han apuntat a la campanya Fem del Plàstic una Obra d’Art #FemdelPlascticObra

D’aquesta manera, establiments com el Mas Sorrer, el prestigiós Miramar d’en Paco Pérez o l’Ultramar es convertiran en l’escenari d’exposicions temporals d’aquestes escultures marines que, a més, se subhastaran.

I ens honora explicar que tots els fons recaptats aniran íntegrament destinats a l’Associació Amics de les Illes Formigues. Una bona manera de tancar el cercle i potenciar la divulgació mediambiental i la consciència ciutadana.

Amics de les Illes Formigues aplaudeix aquest tipus d’accions on s’integren diversos sectors per divulgar i transformar

Moltes gràcies a tots i especialment a Aigua Acabada de fer!

2 comentarios

  • Enric Morera ha dit:

    Bona tarda,
    Estic molt interessat en la creació d’aquestes escultures pel projecte “Fem del plàstic una obra d’Art”. M’agradaria saber quin serà el repartiment de les obres a cada restaurant i, sobretot, quin dia es col·locaran les peces.

    Moltes gràcies

Envia la teva opinió