NoticiesSobre l'Associació

L’Ajuntament de Palamós dóna suport a Amics de les Illes Formigues

per 2 agost, 2016 desembre 18th, 2016 No hi ha comentaris encara
L'Ajuntament de Palamós dóna suport a Amics de les Illes Formigues

Ràdio Palamós

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, d’Esquerra Republicana de Catalunya, diu que comparteix els objectius de la recentment creada associació Amics de les Illes Formigues. Puig diu que també està per l’ordenació del patrimoni natural del litoral i que els ajuntaments hauran de fer de mitjancers entre l’associació i la Generalitat, per tal que el Govern faci les actuacions necessàries en aquest sentit.

L’alcalde de Palamós assegura que el patrimoni natural costaner és un element molt valuós per a la promoció econòmica de la zona, però que la seva explotació ha de trobar el punt just d’ordenació per tal que no pateixi una pressió excessiva. Aquest és el punt d’arrencada també de les tesis de l’entitat cívica Amics de les Illes Formigues, que es va presentar en societat fa tot just una setmana. Lluís Puig diu que hi col·laboraran i que els ajuntaments hauran de fer de corretja de transmissió amb la Generalitat.


Amics de les Illes Formigues diu que la mateixa bellesa del paisatge és l’element que atrau navegants, aficionats a la immersió, nedadors, o pescadors, exercint una excessiva pressió sobre un entorn natural d’alt valor. Per això demanen que s’ordeni aquesta zona sense buscar, però, noves figures administratives d’ordenació del territori. Recorda que la zona de Castell-Cap Roig ja és Espai d’Interès Natural i que també hi ha un pla especial de protecció del medi natural i del paisatge. Amics de les Illes Formigues reclama que el triangle de protecció arribi fins a Els Ullastres, per una banda, i La Fosca, per l’altra. També demana l’ampliació de la depuradora per fer front a la major demanda de l’estiu, o posar boies ecològiques en les zones de fondeig de tot el territori.

Envia la teva opinió