ActualitatArticlesIlles FormiguesNoticiesNoticies i Articles

Les illes formigues són les grans oblidades per les administracions

per 17 maig, 2017 maig 22nd, 2017 No hi ha comentaris encara
Jordi Sistach

Jordi Sistach: “Les illes formigues són les grans oblidades per les administracions”

Entrevista a Ràdio Capital al President de l‘Associació de les Illes Formigues Jordi Sistach.
Per Miquel Curanta

Som un grup de veïns de Palamós, Palafrugell i Mont-Ras que compartim sensibilitats, neguits i conviccions
La sensibilitat és amb el medi ambient i amb la biodiversitat del nostre entorn.

Volem Plantejar un ús sostenible dels recursos marins.


Com a grup pretenem donar veu d’alarma i remarcar que la situació és greu i ho serà més si no actuem.
El patrimoni biòleg, (partint dels estudis que es van fer el 2006) s’extreu que és aquesta zona és un lloc privilegiat, no tan sols per l’espai, sinó per la seva riquesa arqueològica submarina, essent una de les zones del litoral català més riques amb derelicte.
L’administració està descuidant el nostre territori, per així volem exigir la regularització dels usos amb l’acord i el consens de totes les parts.
Hi ha molts actors que actuem sobre aquest espai, com ara els pescadors professionals, artesanals, esportius, les empreses que fan submarinismes, les que lloguen embarcacions, clubs nàutics, però l’únic que té poder convocatòria és l’administració, i la bona notícia és que sabem que hi ha voluntat per crear aquesta convocatòria i arribar a un acord.
El primer que cal és saber que pot admetre el territori sense que es malmeni. És el lògic punt de sortida a partir d’aquí em de dir que nosaltres no volem entrar que és el que s’ha de restringir, és un tema complex, però si buscar les fórmules que permetin fer un ús correcte de la zona.
Les administracions ens han donat una resposta positiva tant com les empreses privades, i es preveu la primera trobada entre tots els actors en un parrell de setmanes.

Hi ha hagut una coincidència de voluntats.

S’hauran de posar recursos sobre la taula, però les retallades ha afectat, però la consciència mútua i col·lectiva almenys farà que quan hi hagi diners es comenci a fer actuacions.
La conscienciació col·lectiva és importantíssima per preservar l’entorn, no podem pretendre posar un policia a cada cantonada. Hi ha d’haver una conscienciació prou forta per denunciar els fets, i aquesta és una de les finalitats de la nostra associació.

Volem ser la consciència crítica que augmenti aquesta sensibilitat, i s’aconsegueix amb informació i estima, i aquesta és la nostra tasca.

Envia la teva opinió