Sin categoría

Neix l’associació Amics de les Illes Formigues

Neix l'associació Amics de les Illes Formigues

27 de Juliol 2016 El Punt Avui

L’entitat vol lluitar per la conservació i la bona gestió d’aquest espai natural

La presentació de l’associació Amics de les Illes Formigues va tenir lloc ahir al matí a les illes Formigues, situades entre Palamós i Palafrugell. L’entitat neix per conscienciar les administracions i la ciutadania sobre la necessitat de preservació d’aquest indret. Aquesta zona va ser declarada espai d’interès natural per la Generalitat de Catalunya i l’any 2006 es va aprovar un pla especial del medi natural i del paisatge de Castell-Cap Roig.

 

Neix l’associació Amics de les Illes Formigues

El col·lectiu alerta que l’excessiva pressió que rep la zona per part de navegants, submarinistes, nedadors i pescadors posa en perill la conservació i la sostenibilitat de les illes Formigues i del seu entorn. Així, doncs, el full de ruta de l’entitat cerca la implementació del pla especial d’interès natural.

Per això demanen a l’administració pública que adopti les mesures i que ordeni els usos adequats a l’estatus d’espai d’interès natural que té aquesta zona, com també que es compleixin les normes reguladores de la pesca esportiva i professional.

Reclamació

El territori que l’entitat reclama com a espai de protecció arriba fins als Ullastres. L’Associació Amics de les Illes Formigues, presidida per Jordi Sistach, ha inclòs entre els seus objectius aconseguir que s’ampliï la depuradora de Palamós perquè es garanteixi la correcta depuració d’aigües residuals per afrontar la demanda més gran de la temporada d’estiu. A més, també es preveu la instal·lació de boies ecològiques en les zones d’ancoratge.

D’aquesta manera, la plataforma pretén esdevenir un punt de referència per a la ciutadania, per recollir les propostes de la gent sobre qualsevol qüestió al voltant de les illes Formigues i la seva millora. Fa uns anys, Palamós i tot el Baix Empordà van promoure una companya per salvar Castell contra una ordenació urbanística que preveia edificar-hi. Ara, segons afirma l’entitat, és diferent, ja que, diuen, no es tracta de canviar cap ordenació urbanística, sinó de fer-la complir.

 

 

Envia la teva opinió