ActualitatNoticies i Articles

Reclamen que s’aturi el pla d’usos marins del cap de Creus

per 9 octubre, 2014 desembre 18th, 2016 No hi ha comentaris encara
usos marins del cap de Creus

Els ajuntaments de Cadaqués, el Port de la Selva i Roses es van reunir ahir amb el Departament d’Agricultura

Font: El Punt Avui  9 octubre 2014 

No en fan prou presentant al·legacions al projecte presentat per la Generalitat

“La nostra sol·licitud és clara: volem que es pari el projecte presentat i que ens tornem a asseure per elaborar-lo conjuntament”, diu Joan Figueras. L’alcalde de Cadaqués i president de la junta rectora del Parc Natural del Cap de Creus, acompanyat de l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i de Carles Pàramo, com a primer adjunt del consistori de Roses, es va reunir a Barcelona amb els responsables del Departament d’Agricultura per tractar del polèmic pla rector d’ús i gestió de l’àmbit marí del parc (PRUG), que Agricultura ha posat a exposició pública.

Reclamen que s’aturi el pla d’usos marins del cap de Creus

Aquests són tres dels municipis més afectats pel projecte presentat, i sense voler entrar en el fons i el contingut del PRUG que ha presentat Agricultura, els regidors qüestionen amb virulència la forma amb la qual s’ha tramitat. Segons Figueras, no hi ha hagut concertació: “Ens van convocar al juliol, no per parlar-ne sinó per presentar-nos el que tenien fet. Els vam dir que no era acceptable i que n’havíem de parlar”, insisteix el president de la junta. Ara fa deu dies, Figueras va presentar una instància a la Generalitat amb la mateixa petició, però el Departament d’Agricultura ha tirat endavant el seu PRUG.

Per fer front a les crítiques dels municipis, Agricultura –aquest dimarts en un comunicat– assegurava que totes les parts afectades disposaven d’un termini de 45 dies per presentar al·legacions i que s’havia iniciat la concertació amb els ajuntaments. “No és cert que se’ns hagi consultat i no en fem prou amb al·legacions. Volem que es presenti a aprovació un document consensuat amb el territori”, diu Figueras. Amb tot, l’alcalde de Cadaqués considera que la reunió d’ahir a Barcelona va ser positiva i confia que en els propers dies se’ls donarà resposta.

Vicenç Estanyol, director dels serveis territorials d’Agricultura a Girona –que també assistia a la reunió d’ahir–, confirma, per la seva banda, que s’ha acordat “buscar la forma jurídica” perquè els ajuntaments puguin fer seu aquest projecte.

El PRUG del Parc Natural del Cap de Creus és el document que ha de regular quines activitats i en quines condicions es poden dur a terme dins l’àmbit marí del parc; activitats com ara la pesca professional i d’esbarjo, la navegació i el fondeig d’embarcacions (d’empreses turístiques i particulars), o el busseig quedaran sotmeses a aquesta regulació. Unes activitats que representen la major part de l’activitat econòmica d’aquesta àrea. “Volem un PRUG, però volem participar en l’elaboració; formem part dels òrgans rectors del parc i representem la gent que hi viu. Som els primers interessats a mantenir un equilibri entre activitats per no matar el territori, i és això que està en joc”, diu Figueras.

Envia la teva opinió