Les Illes FormiguesNoticiesNoticies i Articles

Els Amics de les Illes Formigues volen incorporà l’ APP “Posidonia Maps”

Amics de les Illes Formigues

Els Amics de les Illes Formigues volen incorporà l’ APP per la cartografia de la posidònia del Manu San Félix

L’Associació Vellmarí, que presideix el biòleg i fotògraf submarí Manu San Félix, va anunciar que  ja està disponible l’app per dispositius mòbils Posidonia Maps.

Aquesta APP permet consultar la presència de praderies de posidònia en bona part del litoral de Formentera i ara els Amics de les Illes Formigues busquen com activar aquest sistema en el litoral protegit pel PEIN.

Segons va informar RADIOILLA “L’objectiu és oferir una eina que, recolzada amb el servei de Google Earth i amb precisió inferior al metre, permeti als navegants saber exactament si es troben sobre la praderia protegida i quins són els millors punts per fondejar sense perjudicar a aquesta planta declarada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que juga un paper determinant en l’equilibri del nostre ecosistema litoral.

Els treballs per elaborar la cartografia, que començaren la tardor de 2016, han estat realitzats per l’empresa Ocean Snell, que ha utilitzat un sonar d’escombrat lateral per definir el fons marí. D’altra banda, l’aplicació ha estat desenvolupada per l’empresa Movired. El projecte també preveu assenyalar les praderies de posidònia d’Eivissa, de manera que existeixi una referència real i precisa de totes les praderies de posidònia de les Pitiüses.”

Envia la teva opinió