SÓC LA POSIDÒNIA. CUIDA’M

En el marc dels objectius de l’associació dels Amics de les illes Formigues encetem la temporada d’agost fent conscienciació del nostre patrimoni natural.

En aquest cas, conscienciar als patrons de les embarcacions d’esbarjo que tinguin cura d’allà on tiren les àncores, per no arrancar les plantes de posidònia que tant costen de créixer i que ens asseguren un equilibri de l’ecosistema del fons marí.

Es per això que durant aquest mes s’ha penjat una pancarta a les illes Formigues alertant que la posidònia és font de vida i que s’ha de cuidar i ho fa en aquesta zona on hi ha una praderia important de posidònia que pateix la pressió humana i el canvi climàtic.

La posidònia és una planta endèmica del Mediterrani que contribueix a mantenir la qualitat i l’oxigenació de l’ecosistema submarí. En èpoques de sobreocupació, com és el cas de l’estiu, aquest organisme es malmet per l’efecte del fondeig de vaixells.

Malgrat ja s’han començat a posar en pràctica eines com les boies ecològiques, amics de les Illes Formigues creu que aquestes no són suficients i calen accions més pedagògiques.

 

Envia la teva opinió