Illes FormiguesNoticies

TERCERA MANIFESTACIÓ SUBMARINA ILLES FORMIGUES

TERCERA MANIFESTACIÓ SUBMARINA DEFENSANT L’ORDENACIÓ DELS USOS I LA  PROTECCIÓ DE LES ILLES FORMIGUES.

Dissabte,10 d’agost l’entorn submarí de les illes Formigues serà l’escenari de la tercera manifestació submarina defensant l’ordenació dels usos i la protecció d’aquest paratge. El punt de trobada i sortida  será  Dive Center, GIDIVE, Anemone de Port Marina Palamós a les 15.00h i a la mateixa hora Posaidon a Callella de Palafruguell.

La manifestació està promoguda per l’associació “Amics de les Illes Formigues” i vol aconseguir la participació dels submarinistes i, si és possible,  algunes embarcacions manifestants que rodejaran aquest paratge encapçalats per una pancarta on s’hi pot llegir “Sóc fràgil, estima’m”  .

“Sóc fràgil, estima’m” vol ser l’expressió del mateix mar que ens adverteix de la pressió que està patint i ens fa una crida d’atenció.

Aquest any la manifestació vol enfatitzar la  importància de la posidònia, una planta endèmica de la mediterrània  que  filtra els sediments,  dona  transparència,  contribueix  a mantenir la qualitat i oxigenació de l’ecosistema submarí, i que, en temporada d’estiu, es malmet, entre d’altres causes, per efecte de l’ancores i cadenes.

Per això els manifestants, desprès de la immersió, penjaran una pancarta a les illes Formigues per alertar de la problemàtica i demanar que es visibilitzi allà on hi ha posidònia i així poder respectar-la.

“Amics de les Illes Formigues” vol implicar tota la societat en aquesta sensibilitat i demana a l’administració que actuï consensuant amb el territori totes les mesures que garantiran l’ús ordenat d’aquest entorn paradisíac i la seva sostenibilitat.

Es prega confirmar l’assistència al 666 480 180 Isabel Ruiz o al diferents Centres.

Envia la teva opinió