Xarxes als Ullastres Amics de les Illes Formigues

Un concurs per a denunciar l’impacte humà sobre el medi marítim

Si estàs de pas o bé vius en alguna zona costanera de casa nostra, és més que provable que hagis pogut constatar el fort impacte de la presència humana sobre el medi marítim.

Cales plenes d’embarcacions, brossa acumulada, espais protegits vulnerats… Fotografiar aquestes situacions i exposar-les pot ser una bona campanya de denuncia que convidi a tothom a reflexionar.

Si ho fem de manera col·laborativa, aconseguint el màxim d’imatges, l’impacte de la campanya pot ser més gran.
I si fem servir de les xarxes socials com a altaveu, el ressò pot créixer de manera exponencial.

T’hi apuntes? Participar-hi, a més, pot tenir premi!

Un concurs de denuncia

Allò que més ens agradaria és que no poguessin existir aquestes fotos, que fos impossible capturar aquestes imatges, però lamentablement la situació és la que és i volem posar-la en evidència per tal de denunciar-la i exigir canvis.

És per això que, des de l’Associació d’Amics de les Illes Formigues s’ha organitzat el concurs “L’impacte humà sobre el medi marí”, un concurs de fotografies denúncia que persegueix l’objectiu de fomentar la consciència col·lectiva sobre la necessitat de cuidar el medi ambient, així com fer explícit que cadascú de nosaltres, sense excepció, som responsables de tenir-ne cura.

Perquè no són imatges inevitables, perquè no ens hi hem de resignar, perquè cal revertir la situació i perquè, si ens hi posem, podrem.

Participar al concurs és tan senzill com fotografiar alguna escena o situació on es vegi clarament l’impacte de la presència humana en el medi ambient, especialment sobre el mar i la costa. Cal publicar les imatges a la xarxa social Instagram, indicant on i quan han estat preses, així com afegir-hi un títol i l’etiqueta #ElMarEsFragil.

Les fotografies i la seva descripció, a més, s’han d’enviar amb una qualitat adequada per imprimir a la següent adreça electrònica:  socis@amicsillesformigues.com.

 

Un jurat format per membres de l’Associació Amics de les Illes Formigues i fotògrafs professionals escollirà les 20 imatges que més destaquin, ja sigui per la seva qualitat, el seu valor com a imatges de denuncia o per la situació que denuncien.

Aquesta selecció de fotografies s’imprimiran i s’exposaran al Museu de la Pesca de Palamós.

 

I tres d’elles, a més, tindran premi. A criteri del jurat, s’escolliran les tres imatges més representatives i, els seus autors o autores rebran els següents premis:

 

  • El primer premi consisteix en una sortida amb caiac per a dues persones, un bateig de submarinisme amb vaixell també per a dues persones, un llibre i una samarreta.
  • El segon premi consisteix en un bateig de submarinisme per a dues persones, un llibre i una samarreta.
  • I el tercer premi, en un lloguer de caiac per a dues hores, un llibre i una samarreta.

Tens temps fins el 4 de setembre!

 

Agafa el mòbil i el teu esperit de periodista ciutadà i surt a documentar la fràgil situació en què es troben les nostres costes. Tens temps fins el 4 de setembre, a les 22h, per a aportar les teves imatges.

Pots consultar les bases íntegres del concurs al web de l’Associació de les Illes Formigues (en aquest enllaç). A continuació, t’indiquem els aspectes més rellevants a tenir en compte:

  • Per participar al concurs “L’impacte humà sobre el medi marí” cal seguir el compte d’Instagram de l’Associació (@illesformigues) 
  • La decisió del jurat es comunicarà oficialment el divendres 9 de setembre, a través de les xarxes socials de les Illes Formigues (Instagram, Twitter i Facebook).
  • També a través d’aquests perfils i de la pàgina web, l’Associació anirà difonent, tant durant el període del concurs com més endavant, les diferents fotografies que es vagin seleccionant.
  • L’Associació Amics de les Illes Formigues organitzarà una exposició amb part de les imatges participants al concurs; per aquest motiu, a part de publicar-les a Instagram, cal enviar les fotografies per correu electrònic i amb una qualitat òptima per a ser impreses.
  • Totes les persones participants, pel simple fet d’aportar una o més imatges al concurs, es comprometen a l’acceptació de les condicions que s’indiquen a les bases. Per aquest motiu, recomanem accedir en aquest enllaç i llegir tots els punts que s’indiquen amb deteniment.

Envia la teva opinió